jan oosterhout project funda

De Heeren van Ooy

In het project De Heeren van Ooy is veel aandacht besteed aan de architectuur van het gebouw, waarbij herkenbare elementen van de Sint Hubertusschool die ooit op deze locatie stond, terugkeren in de nieuwbouw. Het gebouw karakteriseert zich door de royale overstekken, de gebogen voordeuren op de begane grond en de opbouw van de kozijnen met roeden.

De meest onderscheidende kwaliteit van het plan is natuurlijk de locatie: aan de noordkant van de Kerkdijk ligt de dorpskern van Ooij op loopafstand, met voldoende voorzieningen voor de dagelijkse boodschappen. Aan de zuidkant van het gebouw geniet u van de rust en de ruimte van de Ooijpolder. Het project De Heeren van Ooy maakt de aansluiting tussen deze twee kwaliteiten.

lees verder…

De woningen

Het gebouw bestaat uit twee blokken met zes appartementen per blok en daartussen een ruime en lichte entree. Via een afrit vanaf de dijk is de kelder bereikbaar, met daarin negen parkeerplaatsen, twaalf ruime bergingen en een gemeenschappelijke berging voor huisafval. Op het buitenterrein zijn nog een aantal privé parkeerplaatsen aanwezig evenals extra parkeerplaatsen voor bezoekers.

Vanzelfsprekend beschikt het gebouw over een lift vanuit de kelder, waarmee alle woonlagen bereikbaar zijn. De hoofdentree van het appartementengebouw bevindt zich aan de Kerkdijk op maaiveld niveau. De appartementen op de begane grond hebben een eigen entree aan de Kerkdijk.

Bekijk alle plattegronden & beschikbaarheid >>

Ligging & situatie

Meer over de omgeving en situatie >>
×